Succesul este realizarea treptată a obiectivelor personale predefinite în timp!

Succesul nu vine din întâmplare. Nu poți să-l cumperi sau să-l moștenești. Succesul depinde de practica de-a lungul vieții de stabilire a obiectivelor și de creștere continuă – procesul de „realizare progresivă”. De asemenea, succesul depinde de căutarea unor obiective predeterminate. Deși multe realizări valoroase vin ca efecte secundare ale unei alte activități sau scopuri, ele sunt, totuși, o consecință directă a urmăririi unor obiective predeterminate. Efectul complet, final al atingerii unui scop specific nu este întotdeauna clar vizibil, dar ce este important de recunoscut este faptul că realizarea și creșterea productivității personale apar în mod variabil ca o consecință directă a eforturilor spre obiective predeterminate.

Singurul scop al procesului de stabilire al obiectivelor este de a vă ghida pe întreaga călătorie de la dorință la împlinire. Etapele procesului sunt simple, dar nu complexe. Fii răbdător și păstrează o minte deschisă până când modelul general de activitate începe să se desfășoare. Doar amintește-ți că ești ceea ce ești astăzi datorită evenimentelor care s-au desfășurat în timp și a alegerilor tale ca răspuns la acele evenimente. Când dorești să îți schimbi, să modifici atitudinile sau obiceiurile sau să dezvolți noi trăsături de personalitate care îți vor spori productivitatea, asta va dura și mai mult timp. Ritmul individual poate varia, dar procesul secvențial de setare al obiectivelor nu. Așa că, urmează planul așa cum este prezentat. Când internalizezi procesul de stabilire al obiectivelor, obiectivele tale creează o atracție magnetică care te va atrage spre realizarea lor.

„Singurul scop al procesului de stabilire al obiectivelor este de a te călăuzi pe întreaga călătorie de la dorință la împlinire. Pașii din acest proces sunt simpli, dar nu simplificați, cuprinzători, dar nu și complexi. Fii răbdător și păstrează o minte deschisă până când modelul general de activitate începe să se desfășoare. „

Încrederea îți va permite să încurajezi alți membri ai echipei să-și folosească abilitățile pentru a ajuta la motivarea întregii echipe spre atingerea scopului. Atunci când oferi încredere celorlalți, arătându-le că crezi în ei și că ai încredere în abilitățile lor de a contribui la succesul echipei, ei vor avea încredere și te vor încuraja să-ți folosești abilitățile pentru a-ți atinge scopul.

Încrederea reciprocă între toti membrii echipei creează congruență în gândire, ambiție, dorință și acțiune. Lucrul în echipă, sporit de încredere, minimizează stresul, elimină situațiile greșite și economisește timp pe măsură ce faceți mai mult. Când ai membri ai echipei care au încredere reciprocă unii în ceilalți, nu trebuie să ai discuții lungi, ci la obiect. Aceste calitățile creează sinergie – fenomenul care determină ca membrii echipei să lucreze împreună pentru a realiza mult mai multe decât dacă ar fi lucrat individual.

Încrederea dezvoltă respect printre membrii echipei. Respectul este necesar pentru orice relație sănătoasă, atît personală cât și profesională. Echipele sunt adesea alcătuite din persoane care dețin abilități și calități foarte diferite în cadrul grupului de lucru. Diferențele lor contribuie la punctele forte și la capacitățile de atingere a obiectivului atribuit. Când toți membrii echipei își asumă responsabilitățile corespunzătoare, se dezvoltă încrederea și respectul reciproc.

Liderul echipei este responsabil să recunoască calitățile și abilitățile fiecărei persoane din echipă suficient de bine pentru a ști cine este cel mai potrivit pentru fiecare poziție din cadrul echipei. Membrii echipei trebuie să aibă încredere în liderul lor pentru a duce la îndeplinire misiunile echipei și pentru a se asigura că persoanele potrivite se află în pozițiile corecte. Membrii echipei, în schimb, trebuie să aibe încredere că liderul știe cel mai bine cum să delege activitățile tuturor spre a atinge obiectivele dorite. Acest tip de încredere creează armonie, respect, sinergie și, în cele din urmă, succes.

Lucrul într-un climat de încredere reduce stresul și permite ca energia să fie folosită constructiv. Într-o barcă, dacă doi oameni vâslesc aleatoriu folosesc de două ori energia pentru a obține jumătate din rezultate. Dar dacă aceștia vâslesc în sincron, își dublează viteza cu jumătate din efort. Același principiu se aplică în orice organizație în care membrii echipei colaborează cu un înalt nivel de încredere. Ei lucrează împreună mai eficient deoarece știu că pot avea încredere unii în ceilalți. Loialitatea lor crește, iar nivelul de satisfacție al muncii crește. Atunci când angajații tăi fac tot ce le stă în putință pentru a contribui la succesul echipei și se bucură de locul de muncă, rezultatul este întotdeauna la un nivel superior de succes.

Încrederea este esențială pentru atingerea scopului. Ca orice realizare valoroasă, nu există comenzi rapide pentru a stabili încrederea:

• Dezvoltarea încrederii necesită timp, efort și angajament.

Construirea încrederii înseamnă a face ceea ce este corect chiar și atunci când este dificil de făcut.

Încrederea înseamnă încurajarea celorlalți membri ai echipei chiar și atunci când nu simțiți acest lucru.

• Încrederea înseamnă să faci mereu tot ce poți și să nu trageți echipa în jos.

It is always the result of a commitment to excellence, intelligent planning, and focused effort. Success is the progressive realization of predetermined, worthwhile, personal goals.

Leave a Reply