Planuri pentru Noul An sau pentru Noul Deceniu?

Liderii eficienți îndrăznesc să ia propriile decizii și să-și direcționeze organizația spre succes. Obiectivele creează încrederea care vine din a ști unde te îndrepți tu și echipa ta și cum intenționezi să ajungi acolo. Obiectivele servesc drept filtru pentru a elimina cerințele externe. Obiectivele aduc la viață un sentiment de ordine și valoare care susțin dorința și motivația pe o perioadă lungă de timp.

Stabilirea obiectivelor este cel mai puternic instrument la dispoziția ta în dezvoltarea organizației. Folosite eficient, principiile de stabilire a obiectivelor îți pot îmbunătăți în mod semnificativ abilitățile de lider motivațional eficient. De-a lungul istoriei, lideri și organizații puternice, înarmați cu obiective specifice și forța angajamentului, au modelat destinele a milioane de oameni. Tu și organizația ta puteți lăsa o amprentă asupra vieții celorlalți stabilindu-ți obiective valoroase și angajându-te în realizarea lor.

Obiective

Organizația ta este o entitate unică! –Nimeni din afara organizației tale nu poate alege direcția în care vei crește.

Tu și membrii echipei tale trebuie să visați la propriile vise, să identificați propriile obiective și să vă proiectați propriul destin. Definiți clar locul din care plecați și o destinație finală în care vă va conduce programul de obiective. Având aceste două puncte clar enunțate, planificarea modului de a vă deplasa de la locul în care vă aflați acum la destinație este relativ simplă.


Unde se află organizația ta acum?

Petrece ceva timp pentru a face o evaluare onestă a nivelului actual și pentru evaluarea oportunităților de creștere în diferitele aspecte ale organizației tale. Evaluarea organizațională te ajută să obții o perspectivă asupra situației tale din acest moment. Vei descoperi câteva puncte forte remarcabile și câteva domenii de creștere necesare. Utilizează aceste informații pentru a te baza pe punctele tale forte și pentru a selecta obiective provocatoare pentru creșterea productivității.

Unde vrei să mergi?

După ce ți-ai definit starea actuală, decide unde dorești să meargă organizația. Identifică obiectivele finale pentru tine și echipa ta – obiective care definesc stilul tău de conducere și rezultatele pe care dorești să le obții din efortul tău. Apoi, identifică o serie de repere intermediare de-a lungul drumului către aceste obiective finale. Aceste obiective de termen scurt și mediu implică toate aspectele organizației tale. Coordonează-le cu atenție, astfel încât să se sprijine reciproc și fiecare să contribuie la creșterea și progresul organizațional.

Cum veți ajunge la destinație?

Când primii doi pași au fost finalizați, începe să dezvolți planuri viabile pentru a ajunge la destinație. Așa cum un agent de turism trebuie să știe când și unde vrea să ajungă și unde vrea să meargă înainte de a face rezervările, așa și tu trebuie să știi de unde să începi și unde vrei să mergi.

Pe măsură ce dezvolți planurile de acțiune, include atât obiectivele pe termen scurt, cât și pe cele de termen lung. Obiectivele pe termen scurt sunt cele care pot fi atinse într-un interval de timp relativ scurt. Începe prin stabilirea obiectivelor pe care tu și echipa ta le puteți atinge în următoarele două săptămâni. Fiecare obiectiv pe termen scurt pe care îl atingi generează un sentiment de realizare, îți susțin și măresc motivația și crește încrederea echipei în capacitatea ta de conducere.

Stabilește, de asemenea, obiectivele pe termen lung, care oferă direcția generală pentru organizație. Obiectivele pe termen lung pot dura până la șase luni, un an sau câțiva ani. Planifică să le atingi pas cu pas, stabilind obiective pe termen scurt care te apropie de realizarea lor finală.

Este valoros să te așezi și să te gândești la ceea ce ai realizat tu și echipa ta până acum, să iei în considerare unde vrei să mergi în viitor și să visezi strategiile pe care le vei urma în urmărirea acelor idealuri. Și nu uita, stabilirea obiectivelor funcționează cel mai bine printr-un plan scris.

Tu câte și ce obiective ai scris pănă acum pentru Anul Viitor sau Noul Deceniu?

Începe de astăzi!

Tu câte și ce obiective ai scris pănă acum pentru Anul Viitor sau Noul Deceniu?

Începe de astăzi!

Gabriel Vișan

Master Francizat LMI România

Go to my LinkedIn Profile

Leave a Reply